PDA

View Full Version : Can't play or train - is site only for IE users on Windows?



peb
11-02-2004, 07:52 PM
When I click on play a new tab opens up but just stays on "connecting....":(
training button says need to run IE
(I'm running firefox on linux)
Peb

skip to my lou
11-02-2004, 08:13 PM
The play chess is cross platform and cross browser.

I use firebird on redhat mostly, router firewall antivirus and no problems connecting.

skip to my lou
11-02-2004, 10:55 PM
Please email me: Jeo@chesskit.com and we will try and get this sorted out ASAP.

arosar
16-02-2004, 11:33 AM
Yeah, I get that same prob. I just get a pop-up that says, "connecting . . . " So I just give up.

AR

skip to my lou
16-02-2004, 11:43 AM
Still? Are you behind router/firewall?

ursogr8
16-02-2004, 11:50 AM
Still? Are you behind router/firewall?
Jeo
I have the same problem. Yes, I am behind a Telstra firewall.
starter

skip to my lou
16-02-2004, 11:50 AM
Im behind ZoneAlarm Firewall, D-Link 504 Router, Firefox 0.8 (aka firebird/phoenix), redhat and it works fine.

As far as routers go, I have tested about 5 popular brands, nortell, dlink, netgear etc. Firewalls, I have tested OS inbuilt, third party firewall such as Norton and ZoneAlarm etc. Browsers I have tested Safari (OSX), IE, GRE (Gecko), Opera. ADSL, Cable, Dialup all tested.

Someone pointed out the port needed to connect was listed as a possible trojan port. The port is 9875 and I suspect this is the problem. Im going to try and change it to something thats not listed at all. Probably change to 9870 etc, but there needs to be heaps of testing again, so Im not sure when I can do it.

skip to my lou
16-02-2004, 11:53 AM
Ok I will try and change port number now, please dont try to connect till I have confirmed that it is working.

skip to my lou
16-02-2004, 12:05 PM
Changed to 9870. XML response seems to be OK.

Updating flash file now.

skip to my lou
16-02-2004, 12:23 PM
Port Changed to 9860 as 9870-9875 was listed as Trojan ports.

Make sure you clear all temporary internet files and then launch play chess. Let me know if you can connect now.

skip to my lou
16-02-2004, 12:42 PM
Verified as working with:

ISP: Nella ISDN, iinet ADSL, Telstra CABLE, Internode ADSL, SBC (Chicago) DSL.
Browser: Firefox (GRE), IE.
OS: XP Pro

YOU MUST HAVE LATEST VERSION OF FLASH PLAYER!

Before clicking launch MAKE SURE you have latest flash player and have cleared temporary internet files!

skip to my lou
16-02-2004, 12:44 PM
To test if you are behind a firewall and that the FIREWALL is the problem, open telnet and type "open 66.45.233.209 9860" without quotes and it should respond with an XML document. If there is no response, FIREWALL is the problem.

ursogr8
16-02-2004, 12:44 PM
Port Changed to 9860 as 9870-9875 was listed as Trojan ports.

Make sure you clear all temporary internet files and then launch play chess. Let me know if you can connect now.

K

Graphic changed a bit and said loading 85% 90% etc, which was encouraging.
But now hanging for 2 minutes.........says Connecting.

What clears all temp I/t files? I have not tried that?

starter

skip to my lou
16-02-2004, 12:47 PM
You are using IE 5.5 so go to Tools > Internet Options and the option to clear files/cookies etc is there.

Also make sure you have latest version of flash.

If still nothing happens, try connecting by telnet to see if its a firewall problem.